Home.Mola's.Schilderen.Ei-Tempera.Vergulden.Iconen.Beeldhouwen.

Naar iconen nr. 3

P igment, 3 druppels ei-tempera en 6 druppels water.

Voor de kleding Dit tweede licht gaat zoals het eerste licht met dun wit. Het witte accent wordt versterkt. De witte vorm wordt al sterker.

 

 

Het gezicht, de handen en het en nu ook het haar haar.

Het tweede licht wordt dit keer gemaakt van Gele oker met een vleugje wit en cadmium geel. Niet te geel. Dit is voor het gezicht. Gezicht. Let op de vorm van het gezicht.

Blz. 2

1e stap Het gezicht en de handen worden in laagjes met Chromaat groen en en puntje rauwe omber, op kleur gebracht, 3 dunne laagjes, los van de kleding. Met een in cirkeltjes draaiende penseel. Dan blijft er altijd iets van de achtergrond zichtbaar.  

Let op: op handen, gezicht en haar komt nu ook het eerste licht. Neem Terra errocolado een roodbruine pigment.

 

Schilder met een zachte, grote kwast dit mengsel in één keer over het gezicht, handen en haar. Het groen wordt nu een beetje bruinig. Weg is het giftig groen. Met een drogere kwast langs de overgangen van de wang. Zodat de eerste ronding ontstaat.

eerste licht

De kleding is er in een eerste dunne doorschijnende laag opgezet meteen in de juiste kleur. Los van het gezicht.

Het eerste licht. Zo heet dat. Nog geen glacis want er is nog niks te verbinden.

Op de kleding wordt nu met dunne witte verf het eerste licht aangebracht. Op die eerste dunne begin laag.

Glacis is een handeling is om alle kleuren te verbinden dat staat op de vorige blz.

tweede glacis

We gaan de eerste glacis toebrengen.Voor gezicht, handen en haar. Lees nog even goed hoe dat moet.

Nu wordt voor de glacis aangemaakt Cadmium rood middel, ei-tempera, veel water bij, goed roeren en dan laten zakken. Dat water is de glacis. Het een grotere zachte kwast over het gezicht enz. Gaan. Dan gaan de kleuren zich met elkaar verbinden. Het gezicht wordt nu bruiner.

 

Van de kleuren die je voor de kleding e.a. hebt gebruikt maak je ook glacis. In de kleur van de kleding. Dus blauw, rood enz. Dan ga je met deze waterig kleur over het geheel heen in een keer niet wrijven, weer met een grote kwast in een grote streek. Dat dempt het witte van het eerste licht en verbindt de tinten met elkaar.

tweede licht